Marijke Böinck

Holistisch therapeute voor paarden en honden

Van afgeschreven naar pijnvrij 

Na 2 jaar dierenklinieken, dierenartsen, en een operatie, liep mijn paard Chuck nog steeds (aan zijn voorbenen) wisselend kreupel. Na al dat getob was ik blij toen ik op internet het bestaan van Marijke ontdekte. Mijn gevoel zat gelijk goed, “dit is het” dacht ik. Ik maakte een afspraak met Marijke. Wat uitpakte als een ware droom. Mijn paard stond als een mak lammetje naast Marijke. Chuck die helemaal geen vertrouwen meer had in “vreemde mensen” was als een blad aan een boom omgeslagen.  

Na de eerste behandeling was ik al veel verder dan waar ik in die 2 jaar was gekomen. Snel kwam dan ook het besluit om Chuck te laten behandelen bij Marijke thuis. Na een weekje wennen voor Chuck en mij, was Marijke er al achter wat het echte probleem was bij Chuck. Hij had enorme last van zijn schouder (een oude blessure waarschijnlijk), waardoor hij zo kreupel liep. Er is bij Chuck altijd gekeken naar zijn benen, hij heeft lichte artrose en een zenuwsnede gehad, en daar zat volgens iedere arts die ik heb gesproken dan ook het probleem.  

Er was niks meer aan te doen, volgens de artsen, en het was maar beter om Chuck uit zijn lijden te verlossen. Maar niks bleek minder waar te zijn. De oorzaak zat dus in zijn schouder. En niet alleen daarin, maar het hele plaatje klopte niet bij Chuck. Met zijn voeding was het een en ander mis en ook de manier waarop ik vroeger reed met Chuck was niet helemaal goed. Daarbij kwam ook nog eens mijn eigen angst om hem te verliezen, wat niet echt bevorderlijk voor hem was.

En dat is ook het mooie van de therapie van Marijke. Er wordt naar het hele paard inclusief, stal, eten en baas gekeken. Want vaak is het een aaneenschakeling van kleine dingetjes die als 1 groot probleem naar buiten komen. En dat was ook zo bij Chuck, het één had weer met het ander te maken, en de cirkel moest doorbroken worden.

Vanaf de eerste dag is Chuck zo goed opgevangen door Marijke, dat ik snel al veel veranderingen merkte aan Chuck. Hij veranderde niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Zijn gedrag werd ook eens goed aangepakt. Het paard wat altijd zijn zin wilde en geen inspraak tolereerde van “vreemde”mensen, was steeds liever aan het worden. Stapje voor stapje veranderde hij en een paar maanden later was het echt totaal een ander paard. De onrustige, bange Chuck is nergens meer terug te vinden. Chuck is een vrolijk en veel liever paard geworden.
Lichamelijk gaat het nu ook weer goed met Chuck na twee jaar niet gereden te hebben, kon ik hem weer rijden. Hij loopt als een trein en nog met veel plezier ook. Heeft geen pijn meer en dat allemaal dankzij Marijke en haar wonderbaarlijke gave en therapie.

Na een lange weg zijn Chuck en ik weer helemaal gelukkig!!!! Ik vertel t iedereen en nu ook: Marijke is een wereldvrouw. Bedankt!!!!!!

Veel liefs van Mady en Chuck